KAUPANVAHVISTAJA

 

Tarvitset aina kaupanvahvistajan kun ostat tai myyt omakotitalon tai tontin. Tällöin on kysymyksessä kiinteistön kauppa.

Kaupanvahvistaja tilataan kiinteistön kaupantekotilaisuuteen ostajan, myyjän tai kiinteistönvälittäjän toimesta. Kaupanvahvistaja on tutustunut vaadittaviin asiakirjoihin, tarkastaa kauppakirjan, hyväksyy allekirjoituksellaan kaupan ja tekee siirtomerkinnät kiinteisönkauppakirjaan. Tämän jälkeen kaupanvahvistaja tekee siirtomerkinnät maanmittauslaitoksen rekisteriin.

Helsingin Asuntokauppiaat LKV Oy:n maanmittauslaitoksen määräämä julkinen kaupanvahistaja on Anna Tapojärvi

Kaupanvahvistuksessa kiinteistön luovutus (esimerkiksi kauppa tai lahja) vahvistetaan kaikkien luovutuskirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Ilman kaupanvahvistusta luovutus on mitätön, eikä ostaja voi saada lainhuutoa kiinteistöön eli virallisesti omistajuus ei ole siirtynyt.

Vahvistuksen voi tehdä ainoastaan maanmittauslaitoksen määräämä kaupanvahvistaja.

Kiinteistön kaupanvahvistus hinta/kohde + matkakulut

120€

Kauttamme saat myös kiinteistön viralliset asiakirjat (lainhuuto- ja rasitustodistus, kiint.rek.ote ja karttatuloste): 18€/kpl +alv 24 % 
  • Helsinki
  • Espoo
  • Vantaa
  • Sipoo
  • Kerava
  • Järvenpää

 

Helsingin Asuntokauppiaat on yksityinen kiinteistönvälitysliike, eikä meillä ole aluerajoja. Tämä mahdollistaa sen, että tarjoamme palveluitamme laajemmallakin alueella.
anna-2

Anna Tapojärvi – Maanmittauslaitoksen määräämä julkinen kaupanvahvistaja tunnus 402000/338

Ota yhteyttä 040 5878 010 / anna.tapojarvi@asuntokauppiaat.fi

 

 

Kiinteistön myyjä

Esitä lainhuutotodistus tai asiakirjat, jotka todistavat omistusoikeutesi myytävään kiinteistöön Rasitustodistuksesta ostaja näkee kiinnitykset, erityiset oikeudet sekä ulosmittaukset ja muut käyttö- ja vallintarajoitukset. Muun muassa kiinteistön muodostamista koskevat tiedot, kiinteistöön liittyvät oikeudet ja rasitteet, kiinteistötunnuksen ja pinta-alan voit tarkistaa kiinteistörekisteriotteesta.

Muita kaupanteossa mahdollisesti tarvitsemiasi asiakirjoja ovat esimerkiksi kartta myytävästä kiinteistöstä, osaomistajien tekemä hallinnanjakosopimus tai kiinteistöön kirjattu vuokrasopimus.

Kiinteistön ostaja

Pyydä nähdä mahdollisimman tuore lainhuutotodistus ja rasitustodistus ennen kaupan tekemistä. Hae lainhuutoa tai vuokraoikeuden kirjaamista mahdollisimman pian kaupan teon jälkeen.

Rakennusluvista ja kaavoitustilanteesta saat lisää tietoa kunnan rakennusvalvonnasta. Määräalan kaupassa lohkomista ei sinun tarvitse erikseen hakea. Lohkominen suoritetaan automaattisesti lainhuudon myöntämisen jälkeen. Voit käyttää ostamaasi kiinteistöä lainan vakuutena kiinnitysten avulla.

sivulle-kuva